Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Αγαπητοί φίλοι,
η ομάδα θα παίζει ...αμυντικά τις επόμενες μέρες, με λιγότερες αναρτήσεις και τους περισσότερους από μας στα χωριά μας (είμαστε χωρικοί, είναι γεγονός)
Ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες να περάσουν όσο γίνεται καλύτερα τις Άγιες μέρες.
Το ραντεβου των φιλων οπως καθε χρονο στο γνωστο στεκι του Σταθη (ΜΑΡΚΑΛΙΑ)με χαβαλε και ποτο.
Στους υπολοιπους φιλους συνιστουμε...... ΧΑΛΑΡΩΣΗ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Άνθρωποι είναι και οι υπουργοί της κυβέρνησης


…κι έχουν ανάγκες, έξοδα, παιδιά που σπουδάζουν και το φόβο για τα οικονομικά τους.

Σου λένε -οι περισσότεροι από δαύτους-τώρα πρέπει να κάνουμε τη μπάζα της ζωής μας.

Τώρα που η χώρα βουλιάζει κι εμείς είμαστε καβάλα στ άλογο.

Γι αυτό πλέον δεν κρατάνε τα προσχήματα. Έχουν ανοιχτά και δημόσια κωλομπαριλίκια με τους νταβατζήδες των επιχειρήσεων, των ΜΜΕ, του πάνω και του κάτω κόσμου.

Κυβερνάνε με τη σκέψη “ο σώζων εαυτόν σωθήτω…”, στη πίσω άκρη του μυαλού τους.

Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να τη βγάλουν καθαρή, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Όχι όλοι. Αλλά αυτή είναι η αίσθηση που αναδύει το κυβερνητικό σκορποχώρι…

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ο Μητσοτάκης δεν ψηφίζει Ντόρα!


Δεν της έφταναν τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά …Η Ντόρα φαίνεται πως δεν καταφέρνει να κερδίσει ούτε την εμπιστοσύνη του πατέρα της….

Ο Επίτιμος ψηφίζει στην Β’ Αθηνών και για αυτό θα ψηφίσει Ν.Δ και Κυριάκο και όχι ΔΗΣΥ και Ντόρα….

Αυτά γιατί δεν μας τα είπαν πριν το Πάσχα;;;;


Παραμονές του Πάσχα ήταν και τότε, όταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού και τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ανδρέας Παπανδρέου, απέκρυψε από τον ελληνικό λαό τη σοβαρότητα του πυρηνικού ατυχήματος του Τσέρνομπιλ (δεν υπήρχαν τότε ιδιωτικά κανάλια και φυσικά ούτε internet), προκειμένου να μην χαλάσει τις γιορτές του Πάσχα. Αποτέλεσμα ήταν ο λαός να μην γνωρίζει τίποτα και να μην πάρει έγκαιρα καμία προφύλαξη, τουναντίον αφέθηκε στην άγνοιά του και ταυτόχρονα κατανάλωσε και πολλά βόρεια προϊόντα από Βουλγαρία και Ρουμανία, κυρίως αρνιά κ.λ.π.

Παραμονές του Πάσχα και τώρα ο γιός του τότε πρωθυπουργού, Παπανδρέου ο Γ΄, αποφάσισε να μην ανακοινώσει τα δύσκολα μέτρα που θα κτυπήσουν κατακέφαλα τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να μην μας χαλάσει τις γιορτές του Πάσχα και να μπορέσουν κυρίως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βγουν στις περιφέρειές τους για να ψηφοθηρήσουν.

Όμως χθες το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, ο γνωστός φοροτεχνικός κ. Ντουκάκης, έδωσε πληροφορίες για κάποια από τα μέτρα που σκοπεύει να ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τις γιορτές. Ας σημειωθεί ότι…. τα μέτρα αυτά, που αναφέρονται πιο κάτω, αφορούν μόνο τη φορολογία εισοδήματος. Υπάρχουν φυσικά και τα άλλα μέτρα που θα κτυπήσουν το ίδιο το εισόδημα και τον δημόσιο πλούτο της χώρας. Δηλαδή το σύνολο του «οδικού χάρτη» που εμπνεύστηκε ο κ. Παπανδρέου.

Όπως είπε λοιπόν ο πιο πάνω φοροτεχνικός (τα οποία αναδημοσιεύουμε με επιφύλαξη, γιατί αυτά που είπε είναι απάνθρωπα και δεν μπορούμε να τα διανοηθούμε), η κυβέρνηση σκοπεύει:

1) Να ανεβάσει τον ΦΠΑ σε 25% και μάλιστα να ανεβάσει ταυτόχρονα και άλλες κατηγορίες που αυτή τη στιγμή είναι σε χαμηλό συντελεστή.

2) Να καταργήσει τις εκπτώσεις από το εισόδημα για ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες.

3) Να καταργήσει τα αφορολόγητα των ανηλίκων τέκνων.

4) Να καταργήσει την απαλλαγή με βάση τις αποδείξεις που συγκεντρώνουμε. Δηλαδή στο εξής δεν θα έχει κανένα νόημα να μαζεύουμε αποδείξεις.

5) Να καταργήσει τις απαλλαγές των δωρεών προς δημόσιο, πολιτιστικούς συλλόγους κ.λ.π.

6) Να καταργήσει την απαλλαγή του ενοικίου πρώτης κατοικίας, καθώς και του ενοικίου των σπουδαστών.

7) Να καταργήσει την απαλλαγή των διδάκτρων στα φροντιστήρια κ.λ.π.

Να καταργήσει την απαλλαγή των ασφαλίστρων ζωής.

9) Να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές στις ακριτικές περιοχές.

10) Να καταργήσει την απαλλαγή των διατροφών.

11) Να μειώσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ σε 3.000 ευρώ περίπου κ.λ.π.

Από όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να συγκεντρώσει 7-8 δις ευρώ, προφανώς για να πάνε στις τσέπες των τοκογλύφων.


Καλό Πάσχα λοιπόν και καλή Ανάσταση του λαού.

Συγκυβέρνηση και τρίχες κατσαρές.


Πολιτικά συγκυβέρνηση νοείται μετά από την εκλογική διαδικασία, υπαρχούσης αδυναμίας μονοκομματικής κυβέρνησης, δύο ή περισσότερα κόμματα, μετά από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις, σχηματίζουν κυβέρνηση πολυκομματική ή συνεργασίας.
Αν επιχειρηθεί σήμερα συγκυβέρνηση θα είναι χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση γιατί η σημερινή δύναμη των κομμάτων δεν είναι ίδια με αυτήν των εκλογών του Σεπτεμβρίου του ΄09.
Αν ψάξουμε λίγο παραπάνω το θέμα θα δούμε πως πχ συμμετοχή της Ντόρας σε μια συγκυβέρνηση πως θα γίνει, η Ντόρα θα συμμετέχει σαν πρόσωπο; Ή σαν αρχηγός του κόμματος ΔΗ.ΣΥ; .....
το οποίο πιθανά δεν θα είναι στη βουλή όποτε και αν γίνουν εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για το κόμμα Κουβέλη, των οικολόγων κτλ.
Η παραμονή εξάλλου της παρούσας κυβέρνησης (μειοψηφίας στο λαό) οφείλεται στην στρεβλή λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.
Η αδυναμία διακυβέρνησης της χώρας σήμερα δεν είναι από έλλειψη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ακόμη 156 έδρες) αλλά από την εναντίωση του λαού στα μέτρα και τις πολιτικές που εκτελεί η παρούσα κυβέρνηση η υπό την τρόικα.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θέλει να επιβάλει (παρά την αντίσταση του λαού) ξεπερνά τον χρόνο παραμονής της στην εξουσία συνεπώς για να ψηφιστεί πρέπει να προσφύγει σε εκλογές για να αναλάβει ο λαός την ευθύνη και να δώσει ή όχι πλειοψηφίες τέτοιες ώστε να υποδείξει στο πολιτικό σύστημα με ποιους και πως θέλει να κυβερνηθεί και αν συμφωνεί ή όχι με το προτεινόμενο απ’ το ΠΑΣΟΚ πρόγραμμα. Όλα τα άλλα είναι πολιτικαντισμοί και σκοπό έχουν να φιμώσουν τους διαφωνούντες με την ακολουθούμενη πολιτική του εντολοδόχου της τρόικας.
Αν θέλει ο Γιώργος να διαχύσει τις ευθύνες ας κάνει κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικούς αναλαμβάνοντας και την ευθύνη σαν ΠΑΣΟΚ της αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου και των φοροεισπραχτικών μέτρων. Πιθανά θα υπάρχουν και άλλοι «υπερπατριώτες» σαν αυτόν που θα δεχτούν να συμμετέχουν σε κυβέρνηση μνημονίου και ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας.
Μπορεί να κάνει και δομικό ανασχηματισμό αλλά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αλλάζω τα υλικά αλλά όχι το δομικό σχέδιο μιας οικοδομής που είναι καταδικασμένη σε κατάρρευση.
Το λεγόμενο περί αδυναμίας των υπουργών να εκτελέσουν το έργο που τους αναθέτει ο ΓΑΠ σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας δεν ισχύει. Ο Παπακωνσταντίνου, ο Ραγκούσης, ο Καστανίδης, η Διαμαντοπούλου και όλοι οι άλλοι ξέρουν καλά τι κάνουν και ποιο είναι το σωστό. Η αποτυχία της πολιτικής δεν είναι θέμα προσώπων αλλά εγγενής δυναμική αποτυχίας μιας εκ βάθρων λαθεμένης πολιτικής. Όλοι ξέρουν ποιο είναι το σωστό αλλά δεν μπορούν να το κάνουν πράξη γιατί είναι μέλη κυβέρνησης υπό την τρόικα και έχουν αποδεχτεί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων αδιαφορώντας για την τύχη του Ελληνικού λαού.
Μ’ αυτή την λογική που προβάλλεται κυρίως απ’ τον Καρατζαφέρη προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο για να προλάβουν να ξεπουλήσουν όσα περισσότερα μπορούν.
Αλήθεια τι γυρεύει ο «κινέζος» στο παζάρι;;;;;;;;;
Ήπιε ή όχι αμίλητο νερό ο κουρασμένος;;;;;
Πόσα σφουγγάρια θα λειώσει και πόσες αρχές θα κάνει ο τοσοΝΔούλης;;;;;;

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ



Στα play off θα κριθεί τελικά ο φετινός πρωταθλητής της Αιτωλ/νίας, αφού Αμφίλοχος και ΓΟΜ δεν μπόρεσαν στην κανονική περίοδο να εξασφαλίσουν την απευθείας άνοδο στην Δ’ εθνική.

Το Σάββατο και πάλι στον μεταξύ τους αγώνα δεν υπήρξε νικητής (1-1) και ο Αμφίλοχος την τελευταία αγωνιστική θέλει μόνο 1 βαθμό για να πάρει την πρώτη θέση και να έχει το πλεονέκτημα στα μπαράζ που θα ακολουθούσουν. Σε αυτή την περίπτωση ο πρωτοπόρος υποδέχεται στην έδρα του τον δεύτερο, ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας και αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας αυτός θα γίνει στην έδρα του πρωτοπόρου και πάλι. Η άνοδος στη Δ' Εθνική εξασφαλίζεται με τη συγκομιδή 4 βαθμών στα 2 πρώτα μάτς και αναλόγως τα εντός και εκτός έδρας γκόλ.Αν ο γηπεδούχος κερδίσει στα εντός έδρας και πάμε σε τρίτο αγώνα και έρθουν ισόπαλοι τότε οδηγείται στην αγχωτική για όλους παράταση.Διοίκηση προπονητής και παίχτεςπλέον μια γροθιά για την ιστορική επάνοδο στη Δ' Εθνική που θα αναπτερώσει το ηθικό του τοπικού αθλητισμού και θα φλερτάρει ως κίνητρο για τους νέους της περιοχής.Η συμπαράσταση του κόσμου ήταν θερμή καθ'όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πράγμα που θα συμβεί και στούς αγώνες μπαράζ με τη συμμετοχή εκατοντάδων φιλάθλων.Εμείς απο τη θέση μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία και άνοδο στην ομάδα που με τη συγκινητική της προσπάθεια (σε 4 χρόνια κατάφερε να ανέβει 3 κατηγορίες συμπεριλαμβανόμενης και της Δ' Εθνικής σε περίπτωση που τα καταφέρει), και την αγάπη για το βασιλιά των σπόρ...το ποδόσφαιρο.Καλή επιτυχία Αμφίλοχε...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ-ΓΟΜ 1-1 ΓΟΥΡΙΑ –ΤΡΙΚΟΡΦΟ 0-1 ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ –ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ 1-5 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ –ΕΛΠΙΔΕΣ 3-0 ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ –ΠΛΑΓΙΑ 0-1 ΑΣΤΑΚΟΣ –ΣΤΑΜΝΑ 3-1 ΓΑΥΡΟΛΙΜΝΗ –ΑΝΤΙΡΡΙΟ 0-3 ΜΥΤΙΚΑΣ –ΛΟΥΤΡΟ 1-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 67 ΓΟΜ 64 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ 57 ΑΝΤΙΡΡΙΟ 48 ΑΣΤΑΚΟΣ 45 ΜΥΤΙΚΑΣ 42 ΛΟΥΤΡΟ 41 ΠΛΑΓΙΑ 39 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 38 ΓΟΥΡΙΑ 35 ΤΡΙΚΟΡΦΟ 33 ΣΤΑΜΝΑ 32 ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ 22 ΕΛΠΙΔΕΣ 21 ΓΑΥΡΟΛΙΜΝΗ 10

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ. Είναι βέβαιο ότι ο κάθε πολίτης έχει αισθανθεί στο πετσί του την αυθαιρεσία των διοικούντων στον τόπο που λέγεται Ελλάδα. Είναι και αυτό που μας οδήγησε στο σημερινό κατάντημα .Είναι αυτό που εξέθρεψε τη διαφθορά, τη διάκριση των πολιτών σε «δικούς μας »και «άλλους».Είναι αυτό που εμποδίζει τον πολίτη να διεκδικήσει τα δικαιώματά του γιατί νιώθει αδύναμος μπροστά στην εξουσία. Είναι η συνέχεια πρώτα του αγά και μετά του κοντζάμπαση.Αυτοί μπορούσαν να αυθαιρετούν ,ΟΧΙ όμως και οι εκλεγμένοι άρχοντες. Ο νόμος 3852/2010 στο αρθρ.77 προέβλεψε το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ,ένα θεσμό για την προστασία του αδύναμου από τον ισχυρό. Αυτόν τον ισχυρό που αν και πρέπει να είναι υπηρέτης ,εντούτοις εξελίσσεται ενίοτε σε δυνάστη αυτών για τους οποίους εκλέχτηκε. Ο άνθρωπος που θα επιλέγονταν για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έπρεπε να είναι πρώτα απ’όλα ακέραιος. Να είναι δηλαδή ηθικός απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ασυμβίβαστος, με κύρος ,με αρχές και αξιοπιστία. Να μη συγχωρεί ούτε να συγκαλύπτει το άδικο. Για να λειτουργήσει σωστά και να μην είναι «ο άνθρωπος του Δημάρχου»,ο νόμος προέβλεψε πλειοψηφία 2/3 για την εκλογή του. Στο Δήμο Αμφιλοχίας αυτό σημαίνει 18 θετικές ψήφοι. Η διαδικασία επιλογής έπρεπε σύμφωνα με το νόμο να έχει ολοκληρωθεί «αποκλειστικά» μέσα σε δύ μήνες από την εγκατάσταση της Δημοτικής Αρχής ,ήτοι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Η σχετική προκήρυξη εκδόθηκε στις 15-2-2011 και προέβλεπε τη συζήτηση του θέματος εντός 15 ημερών. ΄Ομως το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε στις 14-3-2011,άρα εκπρόθεσμα ,και συμπεριλάμβανε το θέμα για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Γιατί το θέμα ήρθε εκπρόθεσμα για συζήτηση; Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ .Δήμαρχος ξέρουν. Το θέμα οδηγήθηκε σε αναβολή ,μετά από ερώτημα της αντιπολίτευσης για το εκπρόθεσμο και με τη δικαιολογία εκ μέρους του κ. Δημάρχου πως δεν υπήρχαν υποψηφιότητες.. Μα πως το γνώριζε; Οι προτάσεις θα υποβάλλονταν στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου την ώρα της συζήτησης του θέματος. Μήπως ο κ. Δήμαρχος εννοούσε ότι εκείνος δεν είχε πρόταση; Βλέπετε πως μερικές φορές η εξουσία ταυτίζει τους ηγέτες με το κράτος; Βλέπετε την κατάρα του τόπου μας ο κυβερνών να θεωρεί λάφυρό του τον τόπο; Γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι υπήρχε ενδιαφερόμενος ,και το αναφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, που υπερκάλυπτε όλες τις προϋποθέσεις ,αλλά λόγω του εκπροθέσμου δεν επέδειξε ενδιαφέρον. Θεωρούμε ότι δυο τινά συμβαίνουν. ΄Η ότι ξέφυγαν από τις ημερομηνίες ή ήθελαν να αποφύγουν το θέμα και την επιλογή προσώπου ΄Ολοι οι παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι ο κ, Δήμαρχος δεν θα χάριζε κάτι ανάλογο χωρίς αιτία, είχε μάλλον τον άνθρωπό του ,μέτρησε τα κουκιά και δεν του βγαίναν και έτσι δοκίμασε και έπνιξε το θέμα .Γιατί για φανταστείτε να εκλέγονταν κάποιος άλλος; Ποιος θα ανέχονταν ένα «διαρκές αγκάθι» μέσα στην ηγετική ομάδα; Αν μάθεις κάπως, είναι δύσκολο να αλλάξεις. Κάποιος ίσως πρέπει να πει στους διοικούντες ,ότι οι νόμοι δεν είναι «λάστιχο» για να τους τεντώνουν όσο και όταν τους συμφέρει. Εμείς θεωρούμε απαραίτητο κάθε θεσμό που στηρίζει το Δημοκρατικό μας πολίτευμα .Εμείς έχουμε κατά νου να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο για το καλό του Δήμου, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς , ως μείζων αντιπολίτευση ,θα διεκδικήσουμε έννομα το συμφέρον του Δήμου κόντρα σε κάθε αυθαιρεσία και δεν θα εκχωρήσουμε το δικαίωμα για την προκοπή του τόπου σε όσους με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση. Οφείλουμε να είμαστε πρώτοι, αλλά οι πρωτιές κατακτώνται εν τοις πράγμασι και όχι μέσα από τα media και κινήσεις τακτικής. Για τη μείζονα αντιπολίτευση ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ


Αν κάποιος σας πει ότι εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας χρωστάει λεφτά και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο ποσό ποιό θα είναι το πιο λογικό πράγμα που θα ρωτήσετε; Φυσικά πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος! Στην Ελλάδα όμως του σήμερα έχουμε χάσει κάθε ίχνος λογικής καθώς η σκέψη μας ελέγχεται, αφού ελέγχονται και όλα τα ερεθίσματα που δέχεται το μυαλό μας για να σκέφτεται μόνο ότι συμφέρει. Μας λένε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία χρωστάει η χώρα. Γι’αυτά μας έβαλαν στο Μνημόνιο, γι’ αυτά έκοψαν μισθούς, γι’ αυτά υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και της χώρας ολόκληρης. Από την άλλη μας λένε για σκάνδαλα Βατοπέδι, Ζήμενς, υποβρύχια. Ένας χορός δισεκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των πληρωτών κορόιδων πολιτών.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου Ν. Χ. Τέλωνα‏





Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:30 στυην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αμφιλοχίας, έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ν. Χ. Τέλωνα με τον τίτλο ''ΤΑ ΕΝ ΚΑΡΒΑΣΑΡΑ'' . ''Απο της ενάρξεως του ιερού αγώνος εώς της απελευθερώσεώς του 1821-1829''.
Το βιβλίο μετά τον χαιρετισμό του προέδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμφιλοχίας κ. Θεοδ. Θεοδωρέλου, παρουσίασαν οι : Μεταξούλα Μανικάρου, διδάκτωρ νεοελληνικής φιλολογίας, ο κ. Νικόλαος Χούτας, υπ. διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης και ιστορίας, και ο κ. Σπ. Καρακώστας, εκπαιδευτικός. Την εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια φιλολογίας κ. Ιφιγένεια Χριστοδούλου.
Η όλη εκδήλωση προσέλαβε εορταστικό χαρακτήρα λόγω της επετείου της 25ης Μαρτίου (που συμπίπτει καί με την απελευθέρωση του Καρβασαρά), κάτι που πέτυχε να εναρμονίσει με εικόνες και παραδοσιακά μουσικά μέρη (samples) ο μουσικοτεχνολόγος Χαρίλαος Ν. Τέλωνας.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!...


ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ 29). ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΦΕ Ή ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΥΑ ΠΙΑΤΑ. LA SCALA TO ONOMA TOY.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!...

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ


Το ότι οι κάδοι είναι γεμάτοι σκουπίδια στον Δήμο Αμφιλοχίας, είναι ''σημάδι'' ότι ακόμα ''καταναλώνουμε!''Όταν αρχίσουν να υπάρχουν ''άδειοι κάδοι'',τότε τα πράγματα θα είναι πραγματικά σκούρα!.Όταν περνάμε λοιπόν μπροστά από ένα βουνό σκουπιδιών, ''σκάστε ένα χαμόγελο!''
Υπάρχει Δήμαρχε ακόμα φαί!...

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011


ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ .....ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ

Απογοήτευσε ο Ολυμπιακός, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός



Ακόμη μία απογοητευτική εμφάνιση και ο Ολυμπιακός των μεγάλων προσδοκιών αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.
Οι «ερυθρόλευκοι» παραδόθηκαν στις ορέξεις του αουτσάιντερ, Σιένα, και στον τέταρτο μεταξύ τους αγώνα ηττήθηκαν 88-76 στην Τοσκάνη και αποχαιρέτησαν τα όνειρα της τρίτης διαδοχικής συμμετοχής σε φάιναλ φορ. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας...

έκανε το 3-1 στη σειρά των πλέι οφ και πλέον καλείται στον ημιτελικό της 6ης Μαϊου στη Βαρκελόνη να κάμψει την αντίσταση ακόμη μίας ελληνικής ομάδας, αυτή τη φορά του Παναθηναϊκού.

Η έτερη ελληνική ομάδα πήρε θριαμβευτική πρόκριση, ανέτρεψε τα προγνωστικά και υποχρέωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης να είναι απλή θεατής στο φετινό φάιναλ φορ (6-8/5), που θα διεξαχθεί στο «σπίτι» της. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 78-67 της Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στον τέταρτο μεταξύ τους αγώνα, έκαναν το 3-1 στη σειρά και πήραν την πρόκριση για το 10ο φάιναλ φορ της ιστορίας τους, όπου θα διεκδικήσουν τον 6ο ευρωπαϊκό τίτλο τους.